Spring til indhold

Et flot jubilæum med sved på panden

Med pragtfuldt vejr og højt humør kunne Grøn Puls fejre 10-års jubilæum på Kulturcenter Mariehøj.

Mange var mødt op for at være med til at fejre Grøn Puls. Foredrag og en god omgang Grøn Puls træning havde lokket knap 150 mennesker til Kulturcenter Mariehøj. 

Foredrag og bevægelse i naturen

Dagens oplægsholder var Kjeld Fredens, der udover at være læge også har været hjerneforsker ved Århus Universitet samt seminarierektor, udviklings- og forskningschef ved Vejlefjord Neurocenter, vismand i Kompetencerådet og adj. professor Aalborg Universitet Institut for Læring og Filosofi. Han er desuden forfatter til bogen "Læring med kroppen forrest".

Kjeld Fredens fortalte om natur og mental sundhed, og hvordan hjerne, krop og biolog (natur) hænger sammen i en treenighed. Én af hans pointer var, at det er i samspillet og handlingerne mellem mennesker og naturen, at kimen til livsglæde og mental sundhed er begravet. Og hvordan det at gå i bare tæer kan fremme knoglevæksten.

Fællesskab og fællessang

Fejringen bød også på fællessang og interviews med deltagere og frivillige på Grøn Puls 60+. Omdrejningspunktet i Grøn Puls er fællesskabet; hvordan det at være sammen og grine sammen er lige så vigtigt som motionen. Mange af deltagerne er enige om at man bliver afhængig af Grøn Puls og får det bedre i kroppen og i hovedet.

Den ældste deltager var Robert på 93, der startede som 91-årig, da han manglede noget at lave efter at han var blevet alene.

Det er aldrig for sent at starte til Grøn Puls. 

Grøn Puls - fællesskab, bevægelse og et smil på læberne 

Den grundlæggende tanke bag Grøn Puls- træning er, at få målgruppen 60+ i gang med at motionere på en god og sikker måde. Udover målet med at få deltagerne på Grøn Puls-holdene til at motionere er det sociale samvær mindst en lige så vigtig ingrediens i konceptet. Samspillet mellem det sociale og motion i naturen gør Grøn Puls-holdene populære og folk bliver hængende.

HOLTE

Tid: mandag kl. 9.00 – 10.15.

Sted: Ved Genoptræningscentret Skovbrynet, Søengen 4-8, 2840 Holte. Tæt på Søllerød Sø, Sundhedspladsen, Geel Skov og Hjertestierne.
 

VEDBÆK

Tid: mandag kl. 9.00 – 10.15.

Sted: På Vedbæk sydstrand. Tæt på Enrum Skov og Trørød Hegn.
 

BIRKERØD

Tid: fredag kl. 9.00 – 10.15. 

Sted: Præstegårdshaven i Birkerød ved Gl. Præstegård,  Stationsvej 32. Tæt på RudersdalRuten og TræningsPavillonerne i Cathrinelystparken (Den gl. Politihave). 
 

Gratis prøvetime med Grøn Puls

Har du lyst til at prøve en time i selskab med Grøn Puls, så er du velkommen til en prøvetime. Mød blot op en af de tre steder i Rudersdal. 

Læs mere på:

Grøn Puls 60+