Spring til indhold

Fest for fællesskaber

Frivilligcenteret fejrer ildsjæle, bæredygtige fællesskaber til deres 20 års fødselsdag den 7. november på Kulturcenter Mariehøj. Alle er velkomne.

Frivilligcenter Rudersdal, foreningerne og frivilliggruppen fra Birkerød Gymnasium åbner dørene for foreninger, frivillige, samarbejdspartnere, naboer og borgere i Rudersdal med en fest og kæmpe kagebord søndag 7. november kl. 14-17 i Kultursalen på Kulturcenter Mariehøj.

Du er inviteret til at få smagsprøver på lækre kager og stærke fællesskaber, der gør en forskel, peger fremad og inkluderer dem der står udenfor – og er helt i tråd med FNs Verdensmål. Vi fejrer 20 år med frivillige, der gør en forskel for deres sag, deres medmennesker og deres lokalområder.

Kagebord og fest for alle

Alle elsker kage, så vi samles om Rudersdals største kagebord. Mange foreninger har allerede lovet at bage, så vi ser frem til Røde-Kors-kagen, syrisk sødt, Eritrea-brød, RuBa-kage og dejligheder fra DemensNetværk Rudersdal og Ældre Sagens Æbledessert. Birkerød Torvedage og Kræftens Bekæmpelse kommer med overraskelser. Tag gerne endnu flere kager med til festen. Festen er for alle generationer, og der vil være aktiviteter for børn, unge voksne og seniorer:

  • Kloven Spinaaash (Murtada Hammouz) byder gæsterne velkommen og freestyler smilet frem.
  • Axel Hannibal spiller danske og svenske sange på harmonika, så man får lyst til at synge med.
  • Børn kan være med til hulahop-workshop med RuBa, Rudersdals Bevægelsesakademi og kreativt værksted med Dansk Syrisk Kulturforening.
  • Birkerød Gymnasium inviterer til international stoledans – hvem holder længst?

Bæredygtige boder og værksteder

I bytte-boden er der mulighed for at aflevere en ting du ikke længere har brug for og tage noget nyt med hjem. Kom og byt tøj, legetøj, bøger, værktøj og blomsterfrø. Boden er et samarbejde med Kræftens Bekæmpelses Genbrugsbutik. 

Repair Cafe Mariehøj tager værktøjskassen med og du kan få gode råd til, hvordan man fikser det, der er gået i stykker.

I Lappe-værksted hjælper Dansk Syrisk Kulturforening med at lappe dit yndlingstøj.

Du kan også besøge bæredygtige boder, hvor Rudersdal Biavlerforening fortæller om hjemmehøstet honning, og du kan købe et glas med hjem. Skovfit.dk giver smagsprøver på grankaffe og skovvand, og du kan købe lidt af hvert fra skovens spisekammer. Foreningen Verdensmål i Hverdagslivet giver gode tips til små og store vanebrud. Frivilligcentret inviterer dig til at dele en stjernestund, og du får smukke postkort med hjem.

Se udstillingen ’Kunst i Naturen’ fra børnene i Dansk Syrisk Kulturforening og udstillingen ’Stjernestunder’ som Marina Winkel har designet med udgangspunkt i foreningernes historier og billeder.

Gå på opdagelse i folder-buffeten, hvor alle foreninger viser deres tilbud frem. Røde Kors Søllerød inviterer dig med i deres genbrugsklub og der er mulighed for at få overblik over alt fra selvhjælpsgrupper til aktiviteter for seniorer.

Musik og sang

Christine Pryn er en anerkendt og prisbelønnet violinist og erfaren solist og kammer- og orkestermusiker. Hun er også kendt som kunstnerisk leder af Rudersdal Sommerkoncerter. Og så vil hun give musikoplevelser til alle, som ellers kan have svært ved at få ressourcerne til at række til klassisk koncert. Til festen optræder hun med numre fra Lufthavets kvinder.

MC Hansen er anerkendt trubadur og en af ophavsmændene til UD MED KULTUREN, der står bag en række PLUS 1 eftermiddagskoncert, som skal få flere til koncert. Til festen giver han smagsprøver på sine egne sange.

Dertil skal der synges fødselsdagssang i fællesskab og på flere sprog.

Minder og Kahoot

Programmet byder også på en tur ned ad memory lane, når Frivilligcentrets formænd deler deres stjernestunder. Margit Albertus, Søren Grotum og Preben Etwil går på scenen.Birkerød Gymnasiums festfrivillige inviterer alle til at deltage i Kahoot om bæredygtige sociale fællesskaber – og der er præmier på spil. Rudersdal Bevægelsesakademi optræder med show og eftermiddagen afsluttes med et ildshow for ildsjæle ved Sarah Eckhardt-Læssøe.