Festlig fejring af idrætsmestre

Fredag d. 25. januar var en festlig eftermiddag og aften på Kulturcenter Mariehøj for en række af de lokale idrætsfolk, som har vundet et mesterskab i 2018.

Den årlige hædring af de lokale idrætsmestre, der i foregående år har vundet et mesterskab, løb fredag af stablen på Kulturcenter Mariehøj. For de unge mestre var der Idrætsgalla i Kulturcaféen og for mestre over 16 år, var der Idrætsfest i Kultursalen.

Programmet for børn og unge bød, udover diplom- og gavekortoverrækkelse af borgmester Jens Ive, på flere underholdende indslag. Deltagerne blev mødt af en rød løber og alkoholfrie velkomstdrinks, og der var festlige kager udformet med sportstemaer. Over 90 idrætsudøvere under 17 år havde kvalificeret sig til at deltage, og omkring 60 mestre fra 14 forskellige klubber var mødt op til arrangementet.

Tryllede et reb ud af borgmesterens jakke

Lokale kræfter leverede et stærkt show: Rudersdal BevægelsesAkademis talenthold for 7-12-årige lavede en flot danseopvisning med akrobatik. Og saxofonkvartetten fra Rudersdal Musikskole, Los Grandes Hombres, bragede efterfølgende igennem på scenen.

En anden, der brager igennem, er 15-årige Stella Winther fra Holte Roklub, som har flere medaljer fra nordiske mesterskaber og bl.a. har deltaget ved Olympic Hopes Regatta i Polen. Hun delte ud af sine oplevelser til de andre børn og unge og fortalte om, hvordan hun får hverdagen til at passe sammen med skole og mange ugentlige træningspas. Det hele blev bundet sammen af vært og tryllekunstner Chano, der bl.a. tryllede et reb ud af borgmesterens habitjakke til stor begejstring for de fremmødte.

Fakta

Krav til unge mestre

Som medlem af en af de lokale idrætsforeninger skal man have opnået et eller flere af følgende resultater:

Vundet et eller flere landsdels- eller regionsmesterskaber i bedste række, et danmarksmesterskab, et nordiske mesterskab, et europamesterskab og/eller et verdensmesterskab, og det såvel individuelt som for hold.

Krav til voksne mestre.

Som medlem af en af de lokale idrætsforeninger har opnået et eller flere af følgende resultater: Vundet et eller flere officielle danske mesterskaber i Danmarks Idræts-Forbunds regi, såvel individuelt som for hold. Vundet et officielt nordisk, europæisk og/eller verdensmesterskab. Deltaget i de Olympiske eller Paralympiske Lege.

De, der ikke kan være til stede ved arrangementerne modtager også gavekort og diplom.

Rudersdal har bl.a. 3 verdensmestre.

Tapas og livemusik

De voksne mestre fik forkælet både gane og øregange med tapas fra Kulturcaféen Your Taste og live klavermusik ved Søren Gemmer inden Rudersdal BevægelsesAkademi åbnede "showet" med et brag. Her var det Mini- og JuniorKompagni, to hold for piger i 5.-8. klasse, der danser moderne dans, jazzballet og streetdance, der imponerede festdeltagerne og brugte hele salen til deres show.

Borgmesteren takkede alle idrætsudøvere og sendte også en hilsen til trænere, klubledere og bagland, der støtter op om udøverne, inden han uddelte diplomer og gavekort til de fremmødte. Deltagerne hørte også lidt om borgmesterens egne sportsvaner, der bl.a. inkluderer spinning.

Fejret på behørig vis

”Mere end 120 voksne fra 16 forskellige klubber har kvalificeret sig til at deltage i dette arrangement. Og heldigvis har mange af jer har fundet tid til at komme her på Kulturcenter Mariehøj i dag, så vi kan fejre jer på behørig vis,” sagde Jens Ive og nævnte også, at mange andre idrætsudøvere i kommunen, også har opnået flotte og imponerende resultater inden for netop deres idræt, uden at det dog er blevet til mesterskaber.

”Til alle disse idrætsfolk, der ikke opnåede at komme her i aften, skal der også lyde et stort tillykke med resultaterne,” sagde han.

Aftenens oplægsholder, Gert Rune, inspirerede tilhørerne med hans foredrag om, hvordan man overkommer udfordringer. Det ved han om nogen, da han bl.a. har gennemført en Ironman med kun ét ben. To lokale musikere Janus Klitte og Kasper Leonhardt spillede velkendte pop- og rocknumre på scenen og lukkede showet.

Samlet set var der et aldersspænd fra den yngste til den ældste mester på 7-85 år. Bl.a. kan nævnes Kurt Hansen, der er dansk mester i halvmaraton i aldersgruppen 80+. Et halvmaraton han vandt i tiden 2:03:27.