Flemming Quist Møller Festival for børn og voksne

En række kulturelle arrangementer i Rudersdal udgør i marts og april tilsammen 'Flemming Quist Møller Festival' med den folkekære tegner, forfatter, musiker og filmmand.

Det var ikke mindst den meget moderne work-life balance-problemstilling, hvor Flemming Quist Møller måtte kombinere pasning af hans egen søn og arbejdet som tegner, der lagde kimen for hans virke. Og hans elskede karakterer som Snuden, Cykelmyggen Egon og Jungledyret Hugo, har gennem et halvt århundrede begejstret generationer. Om man er barn eller voksen - det er svært ikke at lade sig charmere at Quist Møllers fantasifulde og drillende univers. 
 
Og nu arrangeres en hel festival med ham i Rudersdal. Festivalen skydes i gang med en særudstilling af tegnerens farverige illustrationer på Kulturcenter Mariehøj. 
 
Oplevelser for alle 
Særudstillingen viser de velkendte figurer som Cykelmyggen og Dansemyggen suppleret af mindre kendte illustrationer fra Flemming Quist Møllers hånd samt tegninger, som han skabte i forbindelse med opførslen af Cykelmyggens Cykellegeplads i 2016 - tegninger, der derfor aldrig har været udstillet før. Udstillingen kan ses fra den 16. marts -26. april.  
 
Den 16. marts er der fernisering, som sammen med kunstneren åbnes af formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Kristine Thrane. I løbet af aftenen er der tapas og koncert med Flemming Quist Møllers band der, udover ham selv, består af Christian Sivert og Elith "Nulle" Nykjær. "The Grand Old Men" spiller numre fra den latinamerikanske musik- og jazzens verden.
   
Den 18. marts kan øregangene igen blive smurt, men denne gang med Flemming Quist Møllers velkendte fortællerstemme. Tegneren vil fortælle spændende historier fra sit fantasifulde og fabulerende univers blandt hans billeder på Kulturcenter Mariehøj. På denne Familiedag vil der efter historien være snacks (medbring gerne madpakke) og tegnekonkurrence for børn. Børnene kan lade sig inspirere af historierne og udstillingen med figurerne fra Flemming Quist Møllers bøger og film, og vinde billetter til den anmelderroste forestilling Cykelmyggen Egon på Bellevue Teatret. På dagen kan man også få signeret bøger af forfatteren og købe bogen Rytmeflip og abestreger. 
 
Fødselsdagsfest
Hele festivalen afsluttes med en stor fødselsdagsfest på Cykelmyggens Cykellegeplads på Trørødskolen den 8. april. Her kan børn glæde sig til kage, cykellege og opvisning med Cykelmyggen fra Bellevues opsætning af Cykelmyggen Egon. Cykellegepladsen er en unik kombination af bevægelse, leg og træning i trafiksikkerhed, som også kan lejes til børnefødselsdage.
 
Hold også øje med Rudersdal Bibliotekerne, der i perioden vil have en særlig sektion med Flemming Quist Møllers bøger samt en tegnekonkurrence.
 

Datoer

Udstilling: Flemming Quist Møller - fra cykelmyg til minibille
Den 16. marts - 26. april 2018 i foyerområdet på Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte. Fri entré
 
Fernisering, tapas og jazz: En aften i selskab med Flemming Quist Møller 
Den 16. marts kl. i 17.30 - 20.45 i foyerområdet på Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte. Til fernisering og koncert er der fri entré, tapas-buffet koster 150 kr. og skal forudbestilles. 
 
Familiedag: Flemming Quist Møller fortæller 
Den 18. marts kl. 11-13 i foyerområdet, Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246B, 2840 Holte. Fri entré
 
Familiedag - hip hip hurra på cykellegepladsen 
Den 8. april  kl. 11-13 Gl. Holtevej 2, 2950 Vedbæk. Fri entré. 
Mere info følger
 
Cykelmyggen Egon har premiere på Bellevue Teatret den 13. april