Hjertestartere på Kulturcenter Mariehøj

På Kulturcenter Mariehøj har vi to hjertestartere, en udendørs ved musikskolen og en indendørs i frivilligcenteret.

På Kulturcenter Mariehøj har vi to hjertestartere, der er sat op i samarbejde med Trygfonden. Den ene hænger ved indgang C ved musikskolen og den anden hænger i frivilligcenteret, hvor nærmeste indgang er D, men på den modsatte side af huset.

Trygfonden forklarer på deres hjemmeside, at en hjertestarter er et apparat, der kan "genstarte" hjertet efter hjertestop ved at give et eller flere elektriske stød gennem brystkassen. Hjertestarteren kaldes også en defibrillator eller en AED, som er forkortelsen for Automatisk Ekstern Defibrillator. 

Fakta

4.000 danskere får hvert år hjertestop uden for hospital i Danmark – steder, hvor der er mennesker, der kan hjælpe, hvis de er klar til at træde til.

Igennem de seneste 15 år er det lykkedes at tredoble overlevelsen efter hjertestop uden for hospital i Danmark - det har intet andet land præsteret.

Kilde: Trygfonden

Alle kan anvende en hjertestarter. På hjertestarterne er der en forklaring i piktogrammer. Er uheldet ude, og du skal bruge apparatet, fortæller hjertestarteren dig præcis, hvad du skal gøre, når du har trykket på startknappen.

Vores hjertestartere serviceres af Nordsjællands Brandstation hvert år, så vi sikrer os, at de virker. Apparaterne har da også været i brug af 'Hjerteløberne', der er frivillige, der løber til et hjertestop og efter nærmeste hjertestarter, når de får besked om at nogen nær dem har fået hjertestop.

Placering og anvendelse

Se placering af hjertestarterne på de nye udvidede kort over Mariehøj her:

Find vej

Læs mere og se en video om, hvordan du bruger en hjertestarter her:

Trygfonden