Spring til indhold

Idrættens mestre i festlig fejring

Idrætsudøvere fra hele Rudersdal blev fredag fejret ved den årlige Idrætsfest på Kulturcenter Mariehøj. Og det skortede ikke på hverken idrætsmestre, underholdning eller festlig stemning!

Rød løber, velkomstdrinks, tryllerier, sliders og frugtsalat var bare noget af det, som de børn, der havde vundet et mesterskab sidste år, kunne nyde i fredags ved årets Idrætsfest for udøvere under 17 år. Dertil et oplæg med en ung spydkaster, Vitus Hansgaard fra Holte, der er kommet på landsholdet og der var også flot danseopvisning i latin ved Birkerød Sportsdanserforening. Tobias Larsen fra FodboldTricks lavede smarte tricks med en fodbold – også med inddragelse af børn og voksne, og en enkelt politiker. Stunts og spas ved SGD Cheerleaders og deres maskot gjorde kun festen endnu sjovere.

 

Fredag den 17. januar blev Rudersdals idrætsmestre fra 2019 nemlig hædret på Kulturcenter Mariehøj. Traditionen tro uddelte borgmester Jens Ive på vegne af Kommunalbestyrelsen diplomer og erindringsgaver til alle, der har vundet et mesterskab sidste år. Kravene er lidt forskellige om udøveren er over eller under 17 år.  Dette er også afgørende for, om man er inviteret til festen om eftermiddagen eller om aftenen.

”Jeg har stor respekt for den indsats, det kræver at opnå resultater som jeres – det er godt gået,” sagde borgmesteren om eftermiddagen og fortsatte:  ”Det er mig også en fornøjelse at anerkende vores idrætsforeningers store arbejde, og ikke mindst den store frivillige indsats, som netop er motiverende og afgørende for de mange præstationer.”

Festlig aften

Den røde løber var også rullet ud for de voksne, der startede med at få lidt god mad og drikke. Festen blev skudt i gang med et flot cheerleadershow fra SGD cheerleaders efterfulgt af diplomuddeling og latindans ved Birkerød Sportsdanserforening. Som en overraskelse var aftenens foredrag denne gang ved cykelrytteren Chris Anker Sørensen, der modtog mange spørgsmål fra en grinende sal. Festen afsluttedes med livemusik fra Dahl og Klitte.

 

I år havde ikke mindre end 109 idrætsudøvere under 17 år kvalificeret sig til at deltage og mere end 270 mestre over 17 år fordelt hele 22 forskellige klubber i Rudersdal Kommune – samlet set med et aldersspænd fra 8 år til 79 år.

Flere udøvere har vundet flere, både nationale og internationale mesterskaber:

”Jeg blev noget imponeret, da jeg kunne se, at vi blandt alle vores mestre i 2019, såvel børn som voksne, har vundet ikke mindre end 17 verdensmesterskaber og 6 europamesterskaber,” sagde borgmesteren og sendte også en hilsen til alle dem, der også har opnået flotte resultater inden for deres idræt uden, at det dog er blevet til et mesterskab.

Fakta

 • Idrætsudøvere under 17 år, som er medlem af en lokal idrætsforening, skal have opnået et eller flere af følgende resultater for at deltage:

  • Vundet et eller flere landsdels- eller regionsmesterskaber i bedste række, et danmarksmesterskab, et nordiske mesterskab, et europamesterskab og/eller et verdensmesterskab – og det såvel individuelt som for hold.
  • De modtager et diplom og et gavekort til en lokal sportsforretning, også hvis de ikke kan deltage i festen

  Idrætsudøvere over 17 år, som er medlem af en lokal idrætsforening, skal have opnået et eller flere af følgende resultater for at deltage:

  • Vundet et eller flere officielle danske mesterskaber i Danmarks Idræts-Forbunds regi, såvel individuelt som for hold.
  • Vundet et officielt nordisk, europæisk og/eller verdensmesterskab.
  • Deltaget i de Olympiske eller Paralympiske Lege
  • De modtager et diplom og et gavekort til MantziusLive, også hvis de ikke kan deltage i festen