Spring til indhold

Kulturcenter Mariehøj hjælper daginstitutioner

Kulturcenter Mariehøjs mange kvadratmeter og børnevenlige udeområder kommer nu daginstitutioner og dagplejere til gode.

Kulturcenter Mariehøj er til dagligt et hus fyldt med liv og aktiviteter. I godt en måned nu, har der været lukket og slukket – lige indtil mandag den 20. april, hvor vi åbnede huset for børn fra vuggestuer og børnehaver, der har brug for mere plads, end deres egen institution rummer.

Sammen med børnene fra kulturcentrets egen daginstitution nyder de godt af stedets gode lokaler og dejlige udeområder. Husets tekniske service team assisterer institutionerne løbende gennem dagen med rengøring og andre praktiske opgaver, der gør det lettere at være pædagog på en anden lokation, end de plejer.

Serviceleder Jesper Hagbo

Et ellers lukket Mariehøj

Kulturcenter Mariehøj er lukket og kulturcentrets tekniske serviceleder, Jesper Hagbo sørger for, at ingen kommer ind – altså lige bortset fra Børnehuset Troldehøj, stedets egen daginstitution Børnehuset Mariehøj og hjemmeplejedistrikt Trørød, der som altid kører ud herfra.

Jesper i Richard Mortensen-mødelokalet

Børn i mødelokalet

Mødelokalet, Richard Mortensen, bliver brugt af børnehavebørn fra Troldehøj – men hvor er de? Jesper spejder efter dem med sin kikkert.

Frokost i bakkelandskabet

Frokost udenfor

Her er de jo – de er naturligvis uden for i det gode vejr. Lige nu spiser de frokost i Marielunden.

Mariehøjen

Skønne udeområder

Og der er rigtig mange dejlige udeområde ved Kulturcenter Mariehøj. Her ser du f.eks Mariehøjen, hvor Kong Tusindben hører til.

Naturlegepladsen bag Kulturcenter Mariehøj

Naturlegepladsen

Naturlegepladsen, der ligger lige bag Mariehøj, er også et yndet udeområde.

Storm P-huset klar til dagplejen

Klar til dagplejen

I Storm P. huset er der gjort klart til dagplejen – det skal fungere som et vikarhus. Måske kommer der snart nogle børn.

Børnehuset Mariehøj

Vores børnehus

Til daglig har Kulturcenter Mariehøj deres helt egen daginstitution, Børnehuset Mariehøj, med vuggestue og børnehave. Her ser I deres egen legeplads, som mest bliver brugt af de mindste børn – børnehavebørnene er så tit som muligt på tur i områdets natur.

(Topbillede fra arkiv)