Spring til indhold

Nye toner i Rudersdal Musikskole og Billedskole

Musikskolen og billedskolen forbereder sig i disse dage til genåbning i juni. Det vækker stor glæde i begge skoler, og tilmeldingen til næste skoleår er i fuld gang.

Efter at der onsdag i sidste uge blev udmeldt nye lempelser af coronanedlukningen, hvor bl.a. musik- og billederskoler nu forsigtigt må genåbne, forbereder Rudersdal Musikskole og Billedskole sig på at byde elever og lærere velkommen tilbage til undervisningen. Det sker fra tirsdag den 2. juni i takt med, at retningslinjer for hygiejne og andre smittehæmmende tiltag falder på plads.

”Det bliver soloundervisningen og undervisningen på mindre hold og bands på Kulturhusene Mariehøj og Mantzius, som vi først kommer til at starte,” siger Henrik Lilleholt Smidt, der er leder af musik- og billedskolen. Han fortsætter:

”De mange hold, som vi underviser rundt omkring på kommunens skoler vil åbne mere successivt, da der er flere logistiske forhold, som vi skal have afklaret med vores samarbejdspartnere på skolerne. Vi forventer at få det meste i gang før sommerferien.”

Et savnet fællesskab

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Kristine Thrane (S), glæder sig over at musikskolen kan åbne igen:

”Der er rigtig mange børn og unge, der har måttet undvære den fysiske undervisning, fællesskabet og glæden ved musikoplevelsen i musikskolen her i foråret, siger hun og tilføjer:

”Særligt også de mange arrangementer og koncerter optager elever, og det er naturligvis rigtig ærgerlig, at der har måttet aflyses så meget. Heldigvis kan vi se frem på et nyt musikskoleår, hvor vi kan glæde os til mange arrangementer.”

Selvom en del af undervisningen heldigvis har kunnet foregå online, betoner Henrik Lilleholt Smidt vigtigheden af at komme tilbage til den levende undervisning:

”Kontakten mellem elever og lærere, hvor man kan høre hinanden ordentligt og mærke, hvad der fungerer og ikke fungerer, er uvurderlig. Det gælder også for fællesskabet om musikken og billedkunsten. Samspillet mellem den enkeltes fordybelse og gruppens fælles bestræbelser er meget befordrende for læringen,” siger han.

Tilmeldingen til den nye sæson er åben

For flere hold i musik- og billedskolen har det ikke været muligt at lave egentlig online undervisning. Ud over de tekniske udfordringer er det slet ikke alle, der har de nødvendige remedier derhjemme til de aktiviteter, der indgår i undervisningen, så for alle disse elever gør det en stor forskel, at det nu igen bliver muligt at møde op til timerne.

”Vi er tæt på sommerferien, så det bliver jo mest en appetitvækker og et glædeligt gensyn med lærere og kammerater. Til gengæld opfordrer vi alle til at huske at tilmelde sig igen til næste skoleår. Her regner vi bestemt også med, at vi gradvist skal have gang i alle de aktiviteter – koncerter, workshops, udstillinger og projekter – som vi desværre måtte aflyse i foråret. Det glæder vi os meget til,” slutter Henrik Lilleholt Smidt.

Tilmelding til musikskolen og billedskolen foregår via de to skolers hjemmesider, musikskolen.rudersdal.dk og billedskolen.rudersdal.dk. Her kan man læse alt om de mange tilbud, heriblandt flere nye til især elever i 3. klasse. Rudersdal Musikskole og Rudersdal Billedskole optager elever, så længe der er ledige pladser. Der anbefales hurtig tilmelding.