Spring til indhold

På banen igen!

Kulturcenter Mariehøj kommer også denne januar på skinner, men denne gang er det fire gange så stort!

Så er vi på banen igen! Den 25. januar 2020 er der modeljernbanetræf på Kulturcenter Mariehøj. Der er åbent hus mellem kl. 10.00 og 16.00, hvor alle kan komme og se de flotte modeltog, baner og minibyer. Der er også åbent i caféen.

Hele fire klubber sætter baner op på Mariehøj:

 

Togklodsen

Togklodsen

TOGKLODSEN er en forening af modeltogsentusiaster stiftet i efteråret 2018 for at give LEGO®-modeltogbyggere samlet repræsentation ved danske modeljernbanearrangementer. Foreningen bygger selv deres modeltog i LEGO® klodser. 

Se mere om TOGKLODSEN

DGMF

DGMF

DGMF – Dansk *G* Modelbane Forening er stiftet i 2000 af en kreds entusiaster, der er begejstret for modeltog i stor skala. Foreningens formål er at arbejde for udbredelse af kendskab og interesse for modeltog i skala *G* i Danmark, gennem deltagelse i udstillinger og træf. G’et i foreningens navn står for Gartenbahn eller Grossbahn og deres udstillingsbane er på 16 x 6 meter.

Se mere på foreningens hjemmeside​

Modelbanebanden

ModelBaneBanden

ModelBaneBanden - klubben for de unge – blev oprettet i 2007 for at skabe et sted, hvor unge jernbaneinteresserede kunne mødes. Til at starte med mødtes de for at køre ca. 1 gang om måneden, men det har med tiden udviklet sig til, at de i højere grad mødes for at bygge moduler. Der bygges med 3-skinne Märklin spor og klubbens moduler er opbygget med en dansk sidebane med 1960’erne som forbillede.  

Se mere om ModelBaneBanden

USMZ

USMZ

USMZ, US Modules Zealand er en forening for modelbaneentusiaster med interesse for amerikanske jernbaner. Foreningen bygger moduler efter FREMO standarden i skala 1/87. Der køres med to-skinne system med digital styring af de enkelte lokomotiver.

Hos FREMO ønsker man at føre virkeligt engagerede modelbanefolk sammen uden skelen til geografi. Man udveksler idéer og plejer kontakter ud over landegrænser, derfor hedder organisationen FReundeskreis Europäischer MOdellbahner (Sammenslutning af Europæiske Modeljernbane-entusiaster).

Se mere hos FREMO​