Lokaler opkaldt efter lokale kunstnere

På Kulturcenter Mariehøj er flere af lokalerne opkaldt efter kunstnere med lokal tilknytning. Kunstkonsulent Katrine Thygesen fortæller her hvorfor, og mere konkret om en af kunstnerne: Ebba Breda.

Per Kirkeby, Richard Mortensen, Storm P. - hvis du har undret dig over navnene på lokalerne på Mariehøj, kommer forklaringen her.

Rudersdal Kommune har en rig kulturhistorie, hvad angår udøvende kunstnere, og nogle af kunstnere er mere anerkendte på landsplan end andre. For at skabe en opmærksomhed på kommunens kulturhistorie har udvalgte lokaler på Kulturcenter Mariehøj fået et navn baseret på kunstnere, der har eller har haft tilknytning til Rudersdal Kommune. 

Valget af kunstnere er foretaget ud fra anerkendelse og/eller en særlig tilknytning til kommunen samt ud fra bestræbelsen på at skabe overensstemmelse mellem den valgte kunstners fagområde og den aktivitet, der foregår i det nærliggende område. I de pågældende lokaler kan man se kunst af dem, rummet er opkaldt efter.

Kunstkonsulent i Rudersdal Kommune, Katrine Thygesen har arbejdet med formidlingen af de kunstnere, som via deres lokale tilknytning har lagt navn til en række lokaler på Mariehøj. 

Denne gang fortæller hun om billedkunstneren Ebba Breda. Du vil løbende kunne høre om flere af kunstnerne.

Læs mere under Kunst på Mariehøj