Spring til indhold

REALITY:CHECK – Minifilmfestival søndag d. 25. marts

Kom til minifilmfestival på Kulturcenter Mariehøj og oplev en eftermiddag med tre spændende film med tilhørende oplæg. REALITY:CHECK er en ny landsdækkende vidensfestival under CPH:DOX.

Virkeligheden – både den dystre og den charmerende – trænger ind på Kulturcenter Mariehøj, når vi blænder op for REALITY:CHECK – en minifilmfestival med tre interessante og anmelderroste dokumentarfilm. Festivalen foregår i Reprisen fra søn. d. 18. tir. d. 20. marts under navnet CPH:DOX I REPRISEN og på Kulturcenter Mariehøj søn. d. 25. marts under navnet REALITY:CHECK. Her kan du læse om programmet på Kulturcenter Mariehøj:

OUR NEW PRESIDENT zoomer ind på det amerikanske præsidentvalg, hvor Trump overraskende løb med sejren. Filmen er udelukkende fortalt gennem klip fra russisk propaganda. Hvor stor en finger havde russerne egentlig med i den kontroversielle valgsejr til rigmanden og tv-stjernen Trump? Filmen introduceres af forfatter og ruslandskender Leif Davidsen.

Kan man anholde en person for en forbrydelse, der endnu ikke er begået? Det lyder som avanceret science fiction men det er allerede virkelighed: Med avanceret teknologi og komplicerede algoritmer kan efterretningstjenester forudsige forbrydelser, inden de sker. Men er man så skyldig? Og hvad hvis systemet tager fejl? Den hårrejsende doku-thriller PRE-CRIME forsøger at give et svar. Filmen introduceres af journalist Henrik Chulu, der er ekspert i overvågning.

Vi runder af med et kærligt portræt af primatologen og pionéren Jane Goodall, der blev verdenskendt, da hendes liv som biolog dannede forlæg for filmklassikeren 'Gorillaer i disen'. Den billedskønne dokumentarfilm JANE sætter fokus på hendes passion både for hendes fag og for dyrene selv. Filmen introduceres af Peter Frandsen, der selv har forsket i genetisk evolution i chimpanser.

Inden hver film er der kaffe og kage – dette er inkluderet i billetprisen. Du kan vælge at købe billet til én forestilling, eller du kan købe til alle tre. Billetprisen er 50 kroner per film.  Arrangementet afholdes i Per Kirkeby-lokalet, og der er valgfri pladser. Arrangementet er skabt i samarbejde med CPH:DOX, Reprise Teatret og kulturområdet i Rudersdal Kommune. 

Se programmet (også for den del, der foregår i Reprisen) og køb billet her​

 

Fakta

  • REALITY:CHECK kombinerer de bedste aktuelle dokumentarfilm om kontroversielle samfundsemner inden for sundhed, teknologi og politik med forskere og fagpersoner i modererede talks og interaktive events rundt om filmen.
  • I 2018 afdækkes afgørende emner som vaccinationer, DNA-teknologi, overvågning og kunstig intelligens. 
  • REALITY:CHECK debuterer i år i Esbjerg, Vejle, Køge, Rudersdal og Hvidovre med heldagsarrangement bestående af film, talks, workshops og events.