Spring til indhold

Rudersdal fejrede de frivillige

Kulturcenter Mariehøj dannede igen i år rammen om Rudersdal Kommunes store Fest for Frivilligheden. Det er tredje år i træk at frivilligheden fejres og en række priser uddeles.

Det var en total udsolgt sal, der torsdag aften kunne overvære borgmester Jens Ive uddele fem priser til forskellige ildsjæle på vegne af Rudersdal Kommune.
 
"De frivillige gør et stort stykke arbejde i kommunen, og det vil vi gerne anerkende", siger kulturchef Birgit Hoe Knudsen og fortsætter: "Vi er glade for at se, at der er så mange frivillige, der igen i år har valgt at deltage i denne festlige aften."
 
Udover anerkendelsen og muligheden for at netværke, kunne de frivillige blive inspireret af et oplæg af den internationalt anerkendte fremtidsforsker Liselotte Lyngsø, der talte om fremtidens frivillige og sine erfaringer med at spotte trends i forhold til nye foreningsformer, frivillighed og tiltrækningskraft. Duoen Andersen/Gomard spillede ved velkomst og under det lette traktement, der var på programmet. Men vinderne af årets priser skulle også afsløres og det stod borgmester Jens Ive (V) for.
 
"I 2015 indstiftede Rudersdal Kommune en Frivilligpris. Det gjorde vi, fordi vi mener, at de frivillige indsatser er en rigdom for samfundet, der er værd at værne om. Det er godt for den enkelte at være frivillig, og det er af uvurderlig betydning for dem, der nyder godt af den aktivitet, det genererer," sagde borgmesteren i sin tale til modtageren af Frivilligprisen 2017, Forældreforeningen.
 
En særlig indsats
Forældreforeningen har igennem adskillige år ydet en hel særlig indsats for børn, unge og voksne, der er udviklingshæmmede eller har lignende handicap. Bestyrelsen for Forældreforeningen i Rudersdal består af Steen Christensen, Berit Lie Jonassen, Jytte Pedersen, Anne Bonné, Annette Munkedal, Charlotte Vergereau, Mette Bergqvist og Lene Jagd. Gruppen havde valgt at modtage et beløb på 4.000 kr. i stedet for værket af årets kunstner, Claus Bojesen.
 
Kulturprisen er en anerkendelse af den ekstraordinære frivillige indsats, som bidrager til et rigt, kvalitativt og alsidigt kulturliv i kommunen. Denne pris gik i år til en person, som borgmesteren i sin tale kaldte en "ambitiøs, modig og dedikeret ildsjæl - en der tør gå forrest for at skabe et levende og inspirerende ungemiljø". Benjamin Graham, der blandt andet udvikler og gennemfører musikfestivalerne Rudersdal Live og Lydfest og er skaber af og nu formand for Café Birken, et samlingssted for unge i Birkerød modtog udover æren et værk af årets kunstner Claus Bojesen.
 
En af verdens tre bedste
Det fik også modtageren af årets Ungdomslederpris, Laura Evald, der er tropsleder i DDS 2. Birkerød spejdergruppe - en gruppe, der kun består af piger. Ungdomslederprisen uddeles som en anerkendelse af modtagerens arbejde inden for børne- og ungdomskorpsene til gavn for børn og unge i kommunen. Indstillerne havde bl.a. fremhævet Lauras evne til at opmuntre, coache, udfordre og give ros både over for spejderne og over for dem, der er ledere sammen med hende.
 
Årets talentpris gik til Eva Sandersen fra Gangnam Sportstaekwondo Virum, inden for kategorien Idræt. Det kun 16-årige talent er en af verdens tre bedste udøvere i taekwondo, og uden sammenligning den bedste i Europa. Evas far modtog prisen, en bronzestatuette af Bent Madsen samt et beløb på 3.000 kr., på vegne af Eva, der er i Sydkorea til et internationalt ranglistestævne.
 
Idrætslederprisen for 2017 blev uddelt til Søren Bidstrup fra Holte Atletik ved Idrætsfesten for unge mestre den 18. april. Han var også til stede denne aften og har også modtaget et værk af årets kunstner, Claus Bojesen.
 
 
Foto
 
Forrest fra venstre:              
Laura Evald, Ungdomslederprisen - Benjamin Graham, Kulturprisen - Jytte Pedersen fra bestyrelsen for Forældreforeningen i Rudersdal, Frivilligprisen
 
2. række fra venstre:            
Søren Bidstrup, Idrætslederprisen - borgmester Jens Ive - Anne Bonné fra bestyrelsen for Forældreforeningen i Rudersdal, Frivilligprisen
 
3. række fra venstre:            
Annette Munkedal fra bestyrelsen for Forældreforeningen i Rudersdal, Frivilligprisen - Jakob Sandersen, far til Eva Sandersen, Talentprisen
 
4. række:                             
Steen Christensen, formand for Forældreforeningen i Rudersdal, Frivilligprisen
 
Fotograf Søren Brissing