Rudersdal har talent!

Oplev mere end 30 foreninger og lokale talenter, der stiller op og viser, hvad de kan, når Frivilligcenter Rudersdal afholder 'Rudersdal har talent' den 16. juni på Kulturcenter Mariehøj.

Søndag den 16. juni kan du være med til at fejre det frivillige engagement og fællesskab i Rudersdal. Foreninger og lokale talenter optræder på scenen i Kultursalen, udstiller deres kunstværker, holder workshops og giver smagsprøver på deres yndlingsmad på Kulturcenter Mariehøj.

Frivilligcenter Rudersdal, Kulturparaplyen i Rudersdal og KulNatur-foreningen Skodsborg åbner dørene på Kulturcenter Mariehøj. Her kan du møde foreninger og lokale talenter og selv være med i fællesskabet. Programmet er alsidigt, og der er aktiviteter for både børn og voksne og familier.

En fejring af det frivillige engagement

Åben Frivilligscene er en ny begivenhed i Rudersdal, hvor frivillige foreninger og lokale talenter kan præsentere sig for hinanden og for naboer og borgere i Rudersdal. Formålet er at fejre det frivillige engagement og fællesskab.  

"Da jeg begyndte jobbet i Frivilligcentret for fire måneder siden, blev jeg rørt og glad for at opleve alt det gode, mennesker gør for hinanden her i Rudersdal. Og jeg fik lyst til at vise det hele frem og give andre oplevelsen af det vidunderlige lokale engagement," siger Lisbeth Eckhardt-Hansen, centerleder i Frivilligcenter Rudersdal.

Jeanett Debb, der er næstformand i Kulturparaplyen og med i KulNaturforeningen Skodsborg deler visionen:

"Der er så mange dygtige amatører, som alt for sjældent får chancen for at optræde. Nu åbner vi scenen, så lokale talenter og foreninger får mulighed for at vise, hvad de kan og fortælle om deres virke for civilsamfundet," siger Jeanett Debb.

Visionen blev omsat til en plan for at synliggøre det frivillige miljø og inspirere flere til at tage aktivt del i civilsamfundet. Og planen har fået stor opbakning fra lokale talenter og frivillige foreninger. Mere end 30 medvirkende er klar til at stille op den 16. juni.

Program

Arrangementet foregår på Kulturcenter Mariehøj, hvor Kulturscenen og alle lokaler i Storm P og Frivilligcentret tages i brug.  Udearealerne ved naturlegepladsen og Petanquebanen er også inddraget.

Kl. 11-12 Workshops

Formiddagen byder på mulighed for at kaste sig ud i mange forskellige workshops. Børn og legesyge voksne kan være med til dans og hullahop med Rudersdal Bevægelsesakademi eller til at tegne, male og klippe i kreativt værksted med Dansk Syrisk Kulturforening. Spil gadefodbold med DGI Nordsjælland. Hyg dig på bålpladsen med Naturligvis. Ældre Sagen inviterer til Petanque, og du kan deltage i en times meditation eller prøv den kinesiske meditation Falun Gong. Du kan også være med til let træning og hygge med Skovfit.dk, som lægger en ny rute ved Mariehøj og opleve Røde Kors demonstrere hjertestarteren.

Kl. 12-13 Smagsprøver på Syrisk og eritreansk mad og nyslynget honning

Dansk Syrisk Kulturforening og Dansk Eritreansk Forening giver lækre smagsprøver fra deres eget køkken. Biavlerne byder på nyslynget honning. Der er mulighed for at købe drikkevarer.

Kl. 13-15 Talenter på scenen

Glæd dig til JazzLines med Line Damkjær når FREDAGSMATINÈ og Ældresagens Musikgruppe kommer på besøg. Hør sanselige digte med Bolettes Gæstebud og oplev dans med Rudersdal Bevægelsesakademi. Oliver Sommer optræder med egne sange, og Nærum Lokalteater giver et nummer fra årets cabaret. Birgitte Jacobsen starter kanon-sang og let flerstemmighed. Unge fra Teatermejeriet optræder med miniforestillingen ’Mobil’, og så bliver der smagsprøver på kammermusik med Nonetten, som er en kreds af velspillende amatørmusikere.

Fakta

Søndag den 16. juni i Kultursalen (ved indgang D)

Det endelige program kommer på www.frivilligcentret.dk

Fri entré men tilmelding nødvendig på  info@frivilligcentret.dk

Arrangementet er støttet af Rudersdal Kommune

Udstilling

Lokale kunstnere udstiller grafiske tryk, malerier, akvarel, oliemalerier og patchwork og quiltede tæpper. Værkerne bliver hængende frem til 1. juli.