Spring til indhold

Rudersdals idrætsmestre hyldes på afstand

I år hylder Rudersdal Kommune idrætsmestrene for 2020 på afstand med hilsen og gaver. På grund af corona er den traditionsrige Idrætsfest på Mariehøj nemlig aflyst.

Afstand. Det må være 2020 mest anvendte udtryk, og det bliver også med afstand, at kommunens idrætsmestre for 2020 i år bliver hyldet. Det er på grund af coronavirus nemlig ikke muligt at afholde den traditionsrige Idrætsfest på Mariehøj, hvor kommunens idrætsmestre hyldes med fest og underholdning.

Det skal dog ikke gå ubemærket hen, at mange idrætsudøvere har opnået flotte resultater i 2020, og derfor sender borgmester Jens Ive hilsner, diplomer og erindringsgaver til samtlige mestre for at anerkende deres præstationer.

Borgmester i Rudersdal Kommune Jens Ive siger:

I Rudersdal Kommune har vi mange utroligt dygtige idrætsudøvere, som træner hårdt og som er klarer sig flot inden for deres sportsgren. Selvom corona betyder og har betydet begrænsninger for idrætten, med færre mesterskaber og dermed færre idrætsmestre, har en lang række idrætsudøvere formået at opnå flotte resultater. Coronaen gør bestemt ikke idrætsmestrenes præstationer mindre betydningsfulde, og jeg har stor respekt for den indsats, som det kræver at opnå disse flotte resultater.

I 2020 var der cirka 130 idrætsudøvere i Rudersdal Kommune, der fik en medalje med hjem fra et nationalt mesterskab. Det er en del færre idrætsmestre end tidligere år, men på grund af corona har det ikke været muligt at afholde en lang række mesterskaber.

Idrætsmestrene spænder i alder fra 10 år op til 75 år, og findes indenfor 13 forskellige idrætsgrene fra klubber og foreninger i kommunen.

Se borgmesterens hilsen til idrætsmestrene:

Hyldestvideo til idrætsmestre 2020​

Idrætsfesten i Rudersdal Kommune

 • Normalt fejrer Rudersdal kommunens idrætsmestre med en Idrætsfest. Det er i år ikke muligt på grund af corona.

  Idrætsmestre er personer på 18 år og derunder, der har opnået ét eller flere af følgende resultater:

  • Landsdels- eller regionsmesterskaber i bedste række, danmarksmesterskaber, nordiske mesterskaber, europamesterskaber og/eller verdensmesterskaber
  • Deltagelse i olympiske / paralympiske lege

  Personer over 18 år, der har opnået ét eller flere af følgende resultater:

  • Officielle danmarksmesterskaber i Danmarks Idræts-Forbunds regi
  • Officielle nordiske mesterskaber, europamesterskaber, verdensmesterskaber og/eller olympiske / paralympiske mesterskaber
  • Deltagelse i olympiske / paralympiske lege

  Grundet corona-situationen er der kun erhvervet nationale mesterskaber i 2020.

  13 foreninger og klubber har i 2020 vundet mesterskaber:

  Birkerød Sportdanserforening

  Birkerød Tennisklub

  Egene Rideklub

  Holte Atletik

  Holte IF Volleyball

  Holte Ski

  Holte Tennisklub

  OK ØST Birkerød

  Sigma Swim Birkerød

  SNIK Atletik

  Søllerød Golfklub

  Søllerød Orienteringsklub

  Søllerød Svømmeklub