Spring til indhold

Så kører toget!

Kulturcenter Mariehøj kommer på skinner, når modeljernbaner indtager huset den 20. og 21. november. Fri entré. Husk coronapas.

Så er vi på skinnerne igen! Masser af modeljernbaner indtager Mariehøj lørdag den 20. november kl. 10-16 og søndag den 21. november kl. 10-15, hvor alle kan opleve flotte modeltog, baner og minibyer - og i år også en bane med selveste Thomas Tog for de mindste. Der er også åbent i caféen.

Følgende klubber sætter togbaner op:

Togklodsen

Togklodsen

TOGKLODSEN er en forening af modeltogsentusiaster stiftet i efteråret 2018 for at give LEGO®-modeltogbyggere samlet repræsentation ved danske modeljernbanearrangementer. Foreningen bygger selv deres modeltog i LEGO® klodser. 

Se mere om TOGKLODSEN

Modelbanebanden

ModelBaneBanden

ModelBaneBanden - klubben for de unge – blev oprettet i 2007 for at skabe et sted, hvor unge jernbaneinteresserede kunne mødes. Til at starte med mødtes de for at køre ca. 1 gang om måneden, men det har med tiden udviklet sig til, at de i højere grad mødes for at bygge moduler. Der bygges med 3-skinne Märklin spor og klubbens moduler er opbygget med en dansk sidebane med 1960’erne som forbillede.  

Se mere om ModelBaneBanden

Nordbanen - Digitaltog

Nordbanen og Digitaltog.dk

Nordbanen og klubbens mere kendte alias digitaltog.dk handler om et samvær om legen med digital modeljernbane Märklin 3-skinne H0.  

 

Thomas Tog

Thomas Tog

Alle børn og barnlige sjæle inviteres til at prøve en tur med Thomas Tog. Banen står i lokalet Ib Spang Olsen.

USMZ

USMZ

USMZ, US Modules Zealand er en forening for modelbaneentusiaster med interesse for amerikanske jernbaner. Foreningen bygger moduler efter FREMO standarden i skala 1/87. Der køres med to-skinne system med digital styring af de enkelte lokomotiver.

Hos FREMO ønsker man at føre virkeligt engagerede modelbanefolk sammen uden skelen til geografi. Man udveksler idéer og plejer kontakter ud over landegrænser, derfor hedder organisationen FReundeskreis Europäischer MOdellbahner (Sammenslutning af Europæiske Modeljernbane-entusiaster).

Se mere hos FREMO​