Spring til indhold

Se kunst i glas og tekstil

I marts kan du opleve både tekstil- og glaskunst i vores udstillingsområde i caféen på Kulturcenter Mariehøj.

Lotte Niemann Green laver tekstile portrætter ud fra fotos - af dem, vi kender og dem, vi ikke kender - mennesker, der har været og stadig er - mennesker hun fascineres af eller beundrer.

"Fælles for alle mine billeder er udtrykket i øjnene, som jeg elsker at arbejde med, for at gengive den lille ‘dør' ind til sjælens skattekammer," fortæller hun og fortsætter:

"Hundredevis af stoflapper samler jeg med nål og tråd til en collage, der hver gang skaber et unikt resultat. Værker, der på afstand har et fotografisk udtryk, men ved nærmere eftersyn afslører et pænt stykke håndværk. Jeg elsker den sædvanlige overraskende kommentar fra publikum, der lyder: ‘Jamen, det er jo syet’!!"

Glasfusing

Der udstilles også glaskunst i caféen. Udstillingen er eksempler på glaskunst lavet af deltagere på FOF’s Glasfusing hold på Mariehøj Centret. Glasfusing er en “koldt glas teknik”, hvor man skærer i gennemfarvet glas, og efterfølgende smelter sine glasstykker sammen ved ca. 800 grader, hvor glasset er flydende, og derved danner en glasplade med eget design. Derefter kan glaspladen formes i en ny brænding, hvis den skal ende med at blive til en skål.