Mariehøj for børn

Mariehøj for børn

Du finder løbende arrangementer for børn på Mariehøj, men der er også altid mulighed for at besøge naturlegepladsen, Marielunden og Tusindbenruten.

 

Tusindbenruten

Mariehøj Naturlegeplads

Mellem Kulturcenter Mariehøj og Gl. Holtegaard ligger Mariehøj Naturplads. 

Legepladsen ligger smukt i den gamle æbleplantage og er især for de 3 til 12-årige. På legepladsen kan børn klatre i tårnene med net samt følge en 'jorden er giftig'-bane. 

Adgang til legepladsen sker nemmest via Øverødvej 246A. Følg vejen bag kulturcenteret til der kommer et skilt på højre hånd.

Til legepladsen er knyttet TusindbenRuten - se nedenfor.

Dans i Marielunden

Løb, leg eller kælk i Marielunden

Marielunden er et minibakkelandskab foran kulturcenteret med æbletræer og bordtennisbord. Her kan børn lege eller opholde sig på bakkerne  - og ligefrem kælke, hvis vejret er til det.

Dreng på Tusindbenruten

Tusindbenruten - en temarute til RudersdalRuten

Ude i naturen omkring Kulturcenter Mariehøj venter eventyret. Tusindbenruten er en natur-, oplevelses- og bevægelses-rute for børn og barnlige sjæle i og omkring Mariehøj Naturlegeplads. 

TusindbenRuten er ca. 1.000 m lang og ved at følge eventyret bliver legen og naturoplevelsen udvidet fra Mariehøj Naturlegeplads til også at omfatte den omkringliggende natur. På TusindbenRuten kommer man rundt i skoven, op på Mariehøj, ned ved søen og rundt i æbleplantagen sammen med Kong Tusindbens og hans venner.

TusindbenRuten er en af temaruterne i RudersdalRutens Univers - læs meget mere om ruten og download den lille bog her:

TusindbenRuten

Ja ja nemlig

Familiedage

Familiedage er kreative værksteder, der giver børn og voksne mulighed for at hygge sig sammen om små sysler. Her kan man sammen med professionelle kunstnere fx fordybe sig i at forme de fineste ting, høre historier eller måske noget helt andet. Det koster 30 kr. pr. person at deltage. 

I denne sæson er der tre Familiedage på Mariehøj:

Den 12. november kl. 11-14 - Kom og byg en skov fuld af huse m. Rudersdal Billedskole​

Den 10. december 2017 kl. 11 - Ja ja nemlig – en juleforestilling 

Den 18. marts 2018 kl. 11-12 - Eventyrlige fortællinger med Flemming Quist Møller

Juhu det regner

Teaterforestillinger

Du kan også opleve teater på Kulturcenter Mariehøj. I denne sæson er der to forestillinger for de 2-6 årige. Det koster 20 kr. pr. person. Forestillinger spilles om formiddagen og er for børn i daginstitution og for børn med forældre eller bedsteforældre.

'Se lige her' med Teater Spektaklo den 2. november kl. 11 og kl. 12.

'Juhu det regner' med Teater Baglandet den 15. januar kl. 9.30 og kl. 10.30