Udendørs aktiviteter

Udendørs aktiviteter

Ved Kulturcenter Mariehøj er der flere udendørsaktiviteter at give sig i kast med. Vi har skønne, grønne omgivelser, der bl.a. byder på minigolf, petanque, naturlegeplads og bordtennis.

 

Minigolf familie

Minigolf

Minigolf er en udendørs sport, hvor alle kan være med, og som er ideel til at dyste på tværs af generationer. Overfor Kulturcenter Mariehøj, på den anden side af Øverødvej i Holtegårdsparken, er der anlagt minigolfbaner til fri afbenyttelse for alle.

Har man ikke sit eget udstyr, kan det lejes for 25 kr. pr person i receptionen på Kulturcenter Mariehøj ‌i og udenfor åbningstiden‌, hvortil det også skal returneres efter brug.

Beløbet går til vedligeholdelse af banerne, der er etableret i et samarbejde mellem Dansk Minigolf Union, Rudersdal Minigolf Klub og Rudersdal Kommune.

BEMÆRK: Der kan kun betales med MobilePay, tlf. 72685615 med anførsel: 'Minigolf'.

husk

Udstyr skal afleveres tilbage efter brug og i samme stand som ved udlevering.

Husk at ryd op, der er skraldespande opstillet på områderne.

Bordtennis

I det lille bakkelandskab, Marielunden, foran Mariehøj finder du vores udendørs bordtennisbord. Bat og bolde kan lånes i receptionen i åbningstiden. Her kan børn også lege på bakkerne eller ligefrem kælke, hvis vejret er til det.

Basketkurv

Bagved Kulturcenter Mariehøj findes en basketkurv med opstregning til 3-points- og straffekast. Kurven er til fri afbenyttelse og du kan låne en basketball i receptionen.

 

Petanque motion og bevægelse

Kroketbane

Er du til kroket, kan du anvende Mariehøjs kroketbane alle dage undtagen mandag kl. 14-16, hvor banen er træningsbane for Nærum Kroketklub.

Kroketbanen ligger på den modsatte side af Øverødvej, ved siden af minigolfbanen. Du skal selv medbringe køller og kugler til kroketspillet. 

Petanquebane

Bagved Kulturcenter Mariehøj (nærmeste indkørsel er ved Øverødvej 246A) ligger en petanquebane, som er åben hele året rundt. Petanquekugler kan lånes i receptionen.

Banerne benyttes hverdage fra kl. 10-12 af Ældre Sagens petanquehold.

Hængekøje

Oaser

Rundt omkring huset finder du flere små afslapningsoaser, herunder Hartmanns Have ved musikskolen og Marielunden samt en træterrasse ved KulturBrasseriet, hvor der også er hængekøjer om sommeren.

Udendørsscene

Ved siden af brasseriet og Mariehøjen findes en udendørsscene med 70 tilskuerpladser. Har du noget, du gerne vil opføre på scenen, skal du ‌kontakte‌ os.

Thurahs Barokhave

Barokhaven ved Gl. Holtegaard

Du kan gå en tur i Lauritz de Thurahs barokhave hos vores nabo, kunsthallen Gl. Holtegaard. Her finder du også moderne kunstinstallationer. Adgang til haven er gratis. Portene til haven er altid åbne - også uden for kunsthallens åbningstider. Fra barokhavens østlige ende er der en port fra Kulturcenter Mariehøj (bag område D).

Se mere på Gl. Holtegaards hjemmeside.