Spring til indhold

Udendørs aktiviteter

Udendørs aktiviteter

Ved Kulturcenter Mariehøj er der flere udendørsaktiviteter at give sig i kast med. Vi har skønne, grønne omgivelser, der bl.a. byder på minigolf, petanque, naturlegeplads og bordtennis.

 

Minigolf familie

Minigolf

Minigolf er en udendørs sport, hvor alle kan være med, og som er ideel til at dyste på tværs af generationer. Overfor Kulturcenter Mariehøj, på den anden side af Øverødvej i Holtegårdsparken, er der anlagt minigolfbaner til fri afbenyttelse for alle. Banerne kan ikke bookes, men er frit tilgængelige ugen rundt.

Har man ikke sit eget udstyr, kan det lejes for 25 kr. pr person – se plakat med vejledning på døren ved hovedindgang A. Vær opmærksom på at spritte udstyret af før og efter brug.

Beløbet går til vedligeholdelse af banerne, der er etableret i et samarbejde mellem Dansk Minigolf Union, Rudersdal Minigolf Klub og Rudersdal Kommune.

BEMÆRK: Der kan kun betales med MobilePay, 76 20 17 med anførsel: 'Minigolf'.

Det er gratis for skoler og institutioner i Rudersdal at benytte minigolfbanen. Banen kan ikke bookes.

husk

Udstyr skal afleveres tilbage efter brug og i samme stand som ved udlevering.

Husk at rydde op, der er skraldespande opstillet på områderne.

Bordtennis

I det lille bakkelandskab, Marielunden, foran Mariehøj finder du vores udendørs bordtennisbord. Bat og bolde findes ved bordet. Her kan børn også lege på bakkerne eller ligefrem kælke, hvis vejret er til det.

Basketkurv

Bagved Kulturcenter Mariehøj findes en basketkurv med opstregning til 3-points- og straffekast. Kurven er til fri afbenyttelse og du kan låne en basketball - se skilt ved hovedindgangen.

 

Petanque motion og bevægelse

Petanquebane

Bagved Kulturcenter Mariehøj (nærmeste indkørsel er ved Øverødvej 246A) ligger en petanquebane, som er åben hele året rundt. Petanquekugler udlånes - se skilt ved hovedindgangen. Banerne benyttes hverdage fra kl. 10-12 af Ældre Sagens petanquehold.

Kroket

Græsplænen

I Holtegårdsparken lige ved siden af minigolfbanen, er der en stor græsplæne, der kan bruges til boldspil, kroket, o.l. Du skal selv medbringe udstyr. Plænen kan bruges alle dage undtagen mandag og onsdag fra 10.30-14.00, hvor der spilles kroket under ABS Kroket.

Vil du være med?

Der spilles kroket året rundt og deltagerne udtaler, ”Vi synes selv, at vi har det sjovt og vil gerne dele vores begejstring for spillet med flere. Derfor hold dig ikke tilbage, men kom gerne og prøv spillet, når vi er på banen.” Af hensyn til forberedelserne bedes du inden dit besøg træffe aftale med Gert Hansen på telefon 40133461.

Læs mere hos Aktive Birkerød Seniorer​

Hængekøje

Oaser

Rundt omkring huset finder du flere små afslapningsoaser, herunder Hartmanns Have ved musikskolen og Marielunden samt en træterrasse ved Kulturcaféen, hvor der også er hængekøjer om sommeren.

Udendørsscene

Ved siden af caféen og Mariehøjen findes en udendørsscene med 300 tilskuerpladser. Har du noget, du gerne vil opføre på scenen, skal du ‌kontakte‌ os.

Thurahs Barokhave

Barokhaven ved Gl. Holtegaard

Du kan gå en tur i Lauritz de Thurahs barokhave hos vores nabo, kunsthallen Gl. Holtegaard. Her finder du også moderne kunstinstallationer. Adgang til haven er gratis. Portene til haven er altid åbne - også uden for kunsthallens åbningstider. Ved barokhavens østlige ende er der en port fra Kulturcenter Mariehøj.

Se mere på Gl. Holtegaards hjemmeside.

Walk'n'talk

Walk'n'talk - tre ruter i den omgivende natur

Trænger du til frisk luft og at røre dig lidt? En god gåtur og en snak? Er du på, i eller omkring Kulturcenter Mariehøj, så kan du gå en af vores 3 små ruter på henholdsvis 1,0, 2,3 og 4,8 km i den omgivende natur. 

Måske du trænger til at afholde et møde på en ny måde? Adskillige videnskabelige undersøgelser har vist, at motion og bevægelse, kan være med til at forebygge stress, livsstilssygdomme m.m. Men bevægelse i løbet af arbejdsdagen øger også arbejdsglæden og produktiviteten, giver mere energi og hjælper med at fastholde fokus på  arbejdsopgaverne.

Møder bliver bedre og mere effektive, når der er bevægelse. Går man f.eks. en tur på 20 minutter, øges blodgennemstrømningen til hjernen, som sætter skub i den kreative tænkning. De er også relationsskabende, da mødedeltagerne får fælles oplevelser samtidig med, at der er fuld opmærksomhed og ingen bliver forstyrret.

Snup et kort i receptionen eller download appen RudersdalRutens Univers, hvori der findes masser af forslag og kort over gå-, løbe- og cykelruter og mere til. Appen finder du i App Store eller Google Play.