Spring til indhold

March mod Ensomhed – gå med i Rudersdal

Gå med på Rudersdalstrækningen i dette års March mod Ensomhed og vær med til at sætte fokus på problemet, sammen med Patrick Cakirli.

Måske har du allerede hørt om Patrick Cakirli, der de sidste par år har vandret Danmark tynd i kampen mod ensomhed. Og netop for at sætte fokus på fællesskab og social ansvarlighed må han ifølge konceptet ikke vandre alene.

Med en rute, der strækker sig over hele Danmark vil Patrick i år tilbagelægge 1.600 kilometer. Den 18. august skal Patrick vandre 17,9 kilometer fra Rudersdal Rådhus til Københavns Rådhus, men for at komme frem har han brug for din hjælp, for hvis han ikke har følgeskab, skal han stå stille!

Satte sig på en bænk

Med en turbulent opvækst på skiftende opholdssteder og i plejefamilie, har Patrick selv oplevet ensomhed - og i december 2016 blev hans ensomhedsfølelse så voldsom, at han besluttede sig for at række ud efter hjælp på de sociale medier. Han skrev: “Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den hårdeste periode i mit liv. Jeg vil sidde på trapperne foran Københavns Rådhus fra kl. 14-20. Jeg har sorte bukser og en North Face taske på.”

​Læs hvad der skete efterfølgende.

Patrick Cakirli

Fakta

Flere end 380.000 voksne og over 20.000 børn i Danmark hvert år føler sig svært ensomme.

March mod Ensomhed er en frivillig social forening, som har til formål at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring, såvel som at samle penge ind til velgørenhed.

I samarbejde med 36 kommuner, og med støtte fra Middelfart Sparekasse og Standoutmedia, vil Patrick fra den 16. august til og med den 10. oktober vandre 1.600 kilometer fra Nexø til Esbjerg.

Se ruten fra Nexø til Esbjerg​

Se ruten fra Holte til København

Følg March mod Ensomhed:
Facebook
Instagram
LinkedIn

Rudersdal inviterer til fællesspisning

Dagen før turen, den 17. august, byder Rudersdal Patrick varmt velkommen, når han ankommer til kommunen. Borgmester Jens Ive holder en tale kl. 16.30 på Holte Rådhus ved ankomsten.

Efterfølgende er der taler, fællessang og fællesspisning på Kulturcenter Mariehøj kl. 18.00. Dette arrangement er gratis, men du skal reservere billet:

Læs mere​

Selve gåturene skal du ikke have billet til.

Støtter nonprofitorganisation

Patrick vandrer hvert år fra uge 33 til og med uge 40, for at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring, såvel som for at samle penge ind til March mod Ensomheds Landsindsamling, som i år støtter Ventilen Danmark - en nonprofitorganisation, som forebygger og afhjælper ensomhed blandt unge.

“Flere end 380.000 voksne og over 20.000 børn i Danmark føler sig svært ensomme, og Sundhedsstyrelsen opgør, at ensomhed koster samfundet over 8 milliarder kroner årligt. Det er ikke godt nok, og det skal vi gøre noget ved. Jeg håber, at jeg gennem min vandring kan være med til at aftabuisere følelsen af ensomhed samt inspirere ensomhedsramte borgere til at række ud efter hjælp. Hvis jeg kunne gøre det, så kan alle,” fortæller Patrick

Gå med

Det er gratis at deltage i vandringen, og du bestemmer selv, hvor og hvor langt du vil gå med. Så snør vandrestøvlerne, del det gode initiativ og støt Patrick i hans fjerde March mod Ensomhed. Turen starter onsdag den 18. august kl. 8.00 ved Rudersdal Rådhus, Øverødvej 2, 2840 Holte.

Ønsker du at gå med fra Helsingør til Holte (rådhuset) den 17. august, er det naturligvis også en mulighed. Hvis du ikke vil gå helt fra Helsingør, er der her nogle estimerede pit stop, hvor du kan hægte dig på:

8 km, 1t 45m estimeret starttid: kl. 13.30-14.00
Start: Dronningedam, kryds ml Usserød Kongevej og Rungstedvej.

5 km, 1 time estimeret starttid: kl. 14.30-15.00
Start: Høsterkøb Kirke

3 km, 35 min estimeret starttid: kl. 15.00-15.30

Start: P-plads ved Løjesø på Hørsholm Kongevej

1,5 km, 20 min estimeret starttid: kl. 15.20-16.00

Start: Rudegaard Stadion