Spring til indhold

Ungdomsbands spiller for professionelle

Torsdag d. 2. november starter et nyt koncept på Kulturcenter Mariehøj: Feedback Night. På denne aften giver arrangøren, Ung i Rudersdal, tre bands/artister mulighed for at spille en 30 minutters-koncert for et panel af professionelle, som vil give feedback. Koncerterne er også åbne for publikum.

Et panel bestående af musiker Kasper Kaae, der er forsanger i bandet Cody, Terkel Møhl, der er bassist i Magtens Korridorer og Morten Hundahl fra Nord Booking vil snart give konstruktiv feedback til unge musikere på Kulturcenter Mariehøj. 

Kasper Ejlerskov Leonhardt er ungekonsulent i Rudersdal Kommune og fortæller, at ideen opstod fordi at brugerne af Rude Studios efterlyste sparring på deres liveperformances: 

”Brugerne af Rude Studios skal have noget feedback med sig, og i dette tilfælde fra nogen, der gør dette hele tiden, altså professionelle musikere og en professionel booker."

Mange tilbud til unge musikere

Rude Studios er øvelokaler og et musikstudie samt et musikfællesskab på Kulturcenter Mariehøj, som hører under Rudersdals Kommunes ungeafdeling. Der tilbydes løbende kurser, workshops og afholdes koncerter. Nogle gange er der lærere tilstede i øvelokaler og studie, og der holdes fx workshops i tekstskrivning og indspilning. De ca. 10 bands, der er tilknyttet Rude Studios er i gymnasiealderen og lidt ældre.

”Drømmen er at opbygge et større ungdomsmusikfællesskab med øvelokalerne som grundsten, men med forskellige fagligheder oveni. Vi lader de unge om at arrangere ting for andre unge, men med mig som tovholder. Til Feedback Night er det brugerne selv, der laver lyd og lys og slæber gear,” fortæller Kasper Ejlerskov Leonhardt.

Fagligt indhold tiltrækker

De tre acts, der spiller d. 2. november er bands’ne Bohr og Columbus Playground og solisten Tobias Krabbe, der kommer fra Gentofte Musikbunker, som Rude Studios har et samarbejde med.

”Vi håber, at vi kan tage noget med videre, når vi skal spille koncerter fremover. Og så håber vi også på at kunne netværke lidt og få sat ansigter på nogle navne,” fortæller Johannes Feldt fra Bohr og fortsætter:

”Det vigtigste er, at vi lærer noget af det og får en reel konstruktiv kritik udefra, som ikke kommer fra nogen vi kender eller arbejder med ellers.”

Bandet har flere koncerter i støbeskeen, hvor de skal varme op for en etableret kunstner.

”Vi kan mærke, at det faglige indhold tiltrækker de unge i høj grad. De er glade for både faglig sparring generelt og de tilbud, vi har – og så er de glade for selve lokalerne og fællesskabet,” slutter Kasper Ejlerskov Leonhardt.

 

Feedback Night

2. november 2017 kl. 19-22 på Kulturcenter Mariehøj, området 'Backstage'

Koncerten er åben for alle.

Tilmelding på Rude Studios Facebookside.